Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

 

Dr. Masaaki Hatsumi je soke (nastavljač tradicije) Bujinkan dojoa.

 

Masaaki Hatsumi rodjen je u Nodi, severnom delu Tokija u Japanu, 2. decembra 1931. godine.

Od polaska u školu, bavio se brojnim sportovima, posebno fudbalom (bio je kapiten školskog tima), a naročito je bio zainteresovan za borilačke veštine – trenirao je džudo, karate, aikido, kobudo. Kada je stekao majstorsko zvanje u džudou, počeo je da podučava stacionirane američke vojnike.

Na Meiji univerzitetu u Tokiju, doktorirao je japansku dramu, a paralelno je završio i jednu vrstu osteopatske škole seikotsu tehnike, drevne japanske medicine.

Sa 26 godina upoznao je Takamatsua Toshitsugua, poznatog po ratničkom imenu “Mongolski tigar”, iskusnog majstora ninjutsua. Postao je njegov učenik i narednih 15 godina je putovao na ostrvo Honshu, da trenira kod njega.
Pred smrt 1972. godine, Takamatsu sensei je proglasio Hatsumija sokeom 9 tradicionalnih škola, kojima ga je podučavao proteklih 15 godina.

Dr. Masaaki Hatsumi je soke (nastavljač tradicije) Bujinkan dojoa. Podučava i japanske i učenike sa zapada u samom Japanu i puno je putovao širom sveta održavajući trening seminare koji se zovu taikai (velika svečanost). Mnogi učenici Bujinkan dojoa putuju svake godine u Nodu da bi trenirali sa Hatsumi senseiem i ostalim šihanima (višim majstorima) ove veštine, od koji su neki 40 godina Hatsumijevi učenici.

Kao soke i osnivač Bujinkan dođo organizacije, dr Hatsumi je zaslužan za razvoj hiljada učenika iz celog sveta, kojima prenosi veštinu borenja uopšte kao i tradicionalneratničke stilove kojih ima 9.

Hatsumi sensei je formalno soke (poglavar, naslednik tradicije) sledećih tradicionalnih stilova:

34. Togakure-ryu Ninpo Happo Biken

28. Gyokko-ryu Kosshijutsu Happo Biken

18. Koto-ryu Koppojutsu Happo Biken

26. Shindenfudo-ryu Dakentaijutsu Happo Biken

28. Kukishin-ryu Taijutsu Happo Biken

17. Takagiyoshin-ryu Jutaijutsu Happo Biken

14. Kumogakure-ryu Ninpo Happo Biken

21. Gyokushin-ryu Ninpo Happo Biken

15. Gikan-ryu Koppojutsu Happo Biken

Pored toga što je veliki majstor borilačkih veština, Hatsumi sensei je plodan pisac, autor brojnih knjiga o filosofiji borilačkih veština, prevedenih na više jezika.

Kao stručnjak za borilačke veštine i dramu, često je angažovan kao filmski savetnik, a neki put i kao glumac u filmovima i televizijskim serijama. Primer za to je film “James Bond, You Only Live Twice (1967)” i serija “Sekai Ninja Sen Jiraiya”, gde glumi učitelja glavnog junaka i služi kao koordinator za scene borbe.

Pored drame, Hatsumi se bavi i nihonga slikarstvom, japanskim stilom slikanja gde se koriste četkica i mastilo.Stalna postavka njegovih dela nalaze se u Nagai galeriji u Tokiju kao i u Parizu.

Najveći majstori Bujinkan Ninđicu!

 • MASAAKI HATSUMI

   

  BUJINKAN DOJO

  “Breathe life into the weapon, don't take life away from it. Keep walking, because walking is life.”

 • HISATSUGU TAKAMATSU

   

  BUJINKAN DOJO

  "Being natural is the ultimate secret of our art."

 • HISATSUGU TAKAMATSU

   

  BUJINKAN DOJO

  "For taijutsu, the flexibility of the legs is the most important
  factor, not the strength of the legs."

 • MASAAKI HATSUMI

   

  BUJINKAN DOJO

  “You've got to learn to utilize the space (between you and your opponent). Distancing is very important.”

 

 

HATSUMI MASAAKI

Dr. Masaaki Hatsumi je soke (nastavljač tradicije) Bujinkan dojoa. Podučava i japanske i učenike sa zapada u samom Japanu i puno je putovao širom sveta održavajući trening seminare koji se zovu taikai (velika svečanost).

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.